søndag 15. april 2012

En liten Vandrefalk historie.

Satt hjemme på terrassen og ventet på lørdagspizzaen og en øl da jeg ble obs på en Ravn som skrek og stupte flere ganger mot noe på andre siden av Numedalslågen.  «Målte på kartet i etterkant og det er ca 600m bort der». Hentet kikkerten for å se og da fikk jeg øye på noe som satt i en tørrgadd og lyste nesten hvitt i sollyset. Det bevegde seg så det måtte jo være noe levende. Hentet 500mm + 1,7 konverter for å få somt det inn men det lignet hverken fugl eller fisk så det ga jeg opp.  Fulgte med en ½ times tid og funderte på hva det kunne være. 

Pizzaen kom på bordet så da kunne jeg jo ikke stikke av å se, men ølen lot jeg stå. Sa til min kone at det kanskje kunne være en lys ugle som satt der. Tenkte da på at det kanskje kunne være snøugle. Den så jo nesten helt hvit ut i sollyset.
Pizzaen gikk ned og nesten 1 time etter at jeg oppdaget fuglen sjekket jeg om den satt der og det gjorde den og da var jeg nesten sikker på at det var en ugle som satt og hvilte seg før den skulle videre på ferden. Grep 500èn og gikk i bilen og kjørte rundt på andre siden. 5-6 min. å kjøre og ca 10 min. å gå opp der den satt. Nesten oppe ringte jeg min kone som satt hjemme med kikkert for å sjekke om den satt der enda og det ble bekreftet.

«Smøg» meg utpå og kikket forsiktig over kanten og der var den ca 10m under der jeg var… Ikke en ugle men en Vandrefalk. «For min del var det egentlig det samme hvem av de det var da jeg ikke har bilde av noen av artene» Måtte komme meg i samme høyde som falken så da var det å finne en plass lenger ned der jeg kunne ta bilder fra uten att jeg ble oppdaget . Nede på siden så jeg en liten gran som sto beleilig til og tok peiling på denne.  Kikket gjennom greinene på grana og der på andre siden ca 15m fra meg satt Falken. Spenningen i meg var på bristepunktet. Håpet på at fuglen ble sittende til jeg fikk 1 bilde av den. Lurte forsiktig objektivet innimellom grenen på grana, fokus og klikk. Bildet var reddet. Pustet litt lettet ut. Gjett om jeg var glad..:)
Den var ikke så aktiv at det gjorde noe det ble en del bilder der hodet var i forskjellige vinkler. Kan jo ikke forlange alt.... 
12 min. senere gikk sola ned og fuglen tok på vingene. Jeg hilste til den, takket pent for meg og gikk til bilen med et salig glis :D «Ølen ventet jo hjemme».

11 kommentarer:

 1. Flott og spennende historie, understøttet av en kjempeflott serie av falken i flott kveldslys.

  SvarSlett
 2. artig historie, flotte bilder fikk du også, grattis

  SvarSlett
 3. Morsom historie Svein Ove!
  Ikke dårlig å snike seg innpå denne, bra jobba. Trodde du hadde postert i kamo i timesvis jeg for å komme på fotohold. Kvalitet over disse bildene med tanke på teknikk lys og bakgrunn. Flott tørrkvist den sitter på også. Tipper ølen smakte ekstra godt etterpå.Tenkt deg opp til orremyra i år da? om en drøy uke tipper jeg hønene er på plass.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja har tenkt meg en tur, men vet ikke når jeg får tid...

   Slett
 4. Hei Svein Ove.

  Artig historie, jeg hadde nok ikke klart å vente til pizzaen var ferdig.
  Et knippe med flotte bilder av en fugl som vi ikke ser så ofte, gratulerer med disse bildene.

  SvarSlett
 5. Gratulerer med flotte falkebilder. Pizza Vandrefalk og øl, må ha vært en perfekt dag :o)

  Hilsen Robert (borsesjo.blogspot.com)

  SvarSlett
 6. Flott historie og knallserie av falken. Fin opplevelse dette.

  Ottar

  SvarSlett
 7. Morsomt fortalt Svein Ove. Ja hadde latt pizzaen kjøler ned litt jeg, men ølet ble vel varmt og godt etter denne opptaken. Mange flotte bilder Svein OVe.

  :) duy

  SvarSlett
 8. Flotte bilder i et nydelig lys. Moro at falken var samarbeidsvillig slik at du fikk bildene dine! Mvh Willy

  SvarSlett
 9. Gratulerar till fina bilder på en vacker fågel ! Förstår att det var spännande !

  SvarSlett