tirsdag 22. januar 2013

Rovfugl ved Orrevannet

Besøkte min stedatter i Stavanger og hadde en stående invitasjon hos Arnt Ove "Stavanger foto" om å sitte i skjulet deres. Det måtte jeg jo bare benytte meg av.

Arnt Ove skulle selv i skjulet så jeg fikk bli med han.
Kaffe i sekken og piller i brystlomma så bar det i vei mot Orrevannet. Arnt Ove foran i sin bil og jeg etter så godt jeg kunne. Ut til parkeringsplassen kom vi og ruslet ned mot skjulet i bekmørke. Arnt Ove gjorde klart åtet og  arenaen. Kaldt var det inni skjulet, så godt jeg hadde med meg jerven-duken. Krøp oppi denne og gjorde utstyret klar. Da var det bare å vente på lyset og håpe på at det ble noe fugl.

Begynte med en flott hun som var innom i grålysningen. Satt bare på gadden noen minutter. Arnt Ove fortalte at denne hunnen var sky av seg men jeg fikk prøve meg. Egentlig ikke fotolys men mer for å dokumentere, 2 klikk fra kameraet og vekk var den.
Så var det bare å sette seg til å vente igjen. Vi så fugler i tretoppene borti skogen men det tok tid før det skjedde noe fremfor skjulet. Morgensolen kom det med et herlig lys som gjorde gress-sletta fremfor skjule gyllent.

Litt før kl.10 kom en yngre hønsehauk inn på åtet og så ut til å storkose seg med maten. Var på plassen 1 1/2 time før den sa farvel. I mellomtiden kom det 2 musvåker som sette seg på behørig avstand og ventet på tur.

Da hauken forsvant trodde jeg at musvåkene ville storme til maten men neida, de satt like godt i furu. En time senere ble det bevegelse på de. Den første slapp seg utfor og landet på en gadd. Å der ble den sittende. Den andre fløy bort til stokken der åtet var. Virket ikke som de var særlig sultne. Den på gadden fløy også bort til åtet og vi håpet på litt kamp men det ble bare stillingskrig. Den ene spiste litt mens den andre fløy litt rund omkring å viste seg frem for oss. Tiden gikk og vi fikk studert de flotte fuglene. Så var det takk og farvel for musvåkene.

Inn på arenaen kom det 2 ungehauker i følge med den flotte dama fra i dag morges. Den ene ungen sette seg på åtet mens den andre flyttet seg fra sted til sted og skrek for det meste hele tiden. fant liksom ikke roen noen plass. Den voksne sette seg ved siden av skjulet og var ikke mulig å få i sikte. Men etter lang tid kom den endelig fremfor gluggen. Sette seg først i et lite tre og så inn på en forhøyning . Var der bare et øyeblikk før den fløy igjen. Ungene ble værene til det mørknet mens moren fløy rund i nærheten men ville ikke inn på plassen igjen.

Dette ble en alle tiders dag med mye fugl. I tillegg så vi en myrhauk hun som passerte men den hadde sikkert ingen tanker om å komme nedpå.
Det var observert 1 fjellvåk i traktene men denne viste seg dessverre ikke denne dagen.

Tusen takk Arnt Ove for at du orket å ha med meg..:)
Han sa skjulet var ledig en dag til så det slo jeg til på. Bilder fra den dagen får komme i neste blogg.

Her er et lite knippe av fangsten.
Klikk på bildene for best visning.
13 kommentarer:

 1. Grattis med mange blinskudd. Fluktbildene sitter jo som bare det, i tillegg er jo lys og bakgrunner av ypperste klasse. Ja slike forhold kan vi nok bare drømme om her på østlandet.

  SvarSlett
 2. Grattis med knallbilder, må ha vært hærlig å sitte der å se dem på så nært hold, glemte nok kulda da.

  Favoritter her blir fluktbildene av Musvåken.

  SvarSlett
 3. For noen blinkskudd du har fått av hauken. De flyvebildene var knall!!!!
  Flott beskrivelse av økten. Det er så kjekt når en har godt lys.
  Gleder meg til flere bilder.
  Fra Hilda

  SvarSlett
 4. Her har du hatt en vellykket dag med mange flotte bilder. Gøy når det blir liv på åteplassen. Fin fortelling fra opplevelsen.
  Likte alle bildene godt.

  Ottar

  SvarSlett
 5. Ja Svein Ove. Som JK sier vi kan drømme lenger her på østkanten. Snill av Arnt Ove. Mange blink skudder her. Portrettene ble flotte, men fluktbildene riktig fine. Skulle dit neste helg, men må nok vente til neste sesong.

  :) duy

  SvarSlett
 6. Grattis med en super dag og ikke minst supre bilder! Flere godbiter i denne serien. Jeg har enda til gode å få bilder av musvåken. Hadde flere hønsehauker utenfor gluggene sist jeg satt i skjulet, men musvåkene var i det skvetne hjørnet, og våget seg ikke nedpå. Satser på at de er mer medgjørlige neste gang de skulle være i nærheten av kamera.

  Ha en fin kveld
  Knut Børge

  SvarSlett
 7. veldig bra bilder, sikkert en fin opplevelse

  SvarSlett
 8. Flotte bilderlikte best alle i samen,snakkes

  SvarSlett
 9. takk for visning! utrolig flotte bilder og tekst.
  hilsen dirk

  SvarSlett
 10. Flotte bilder, du er heldig som fikk være med på dette :-)

  Arnt Ove

  SvarSlett