fredag 30. september 2011

I spurvehaukens territorium

Da vart det Dalen til Jostein for meg og. Så de flotte bildene til Jarl Kjetil og snakket med han på e-post, da kunne jeg ikke holde meg vekke. Det angrer jeg ikke på. Ringte Jostein for å høre om det var Spurvehauk der enda og det bekreftet han med å si at de hadde 4stk nesten hele dagen. Pakket i bobilen la og oppover samme kveld. Nesten 3 timer senere var jeg framme på tunet og da var kl.22.30. Jostein kom ut og hilste på før jeg gikk til ro.
Opp kl 05.00 da oppstigningen skulle starte 05.45. Møtte Jostein utenfor sammen med 2 fotografer fra det blide sørland som også var ute i samme ærend som meg. Oppturen til kamuflasjeteltene vil jeg helst glemme da formen ikke er helt på topp, men opp kom jeg..:)
Vi ble installert i hvert vårt telt og der jeg ble plassert ble det mere motlysbilder. Så var det bare å vente på lyset. Morgenlyset kom med rød himmel og fugler i alle retninger. Først kom Nøtteskrika og ikke lenge etter var hauken der. Kan tru det ble liv utfor teltet. Var ikke lett å følge med på alt da det var fugler i alle retninger og i utrolig høyt tempo. He he, hørtes nesten ut som de skjøt med mp5 fra de andre teltene. syvhundren min er litt tregere i takta..:)
Høy iso og lav lukker i begynnelsen så måtte fint vente til fuglene tok en pust i bakken. Manuell fokus måtte jeg ty til da det enda var for mørkt til at autofokus virket skikkelig.
Her er de første bildene fra myra.


Etter første angrep må hauken hvile litt og ...

 det må også nøtteskrika.
God oversikt over slagmarken.

Å så noen portrett.


Hadde hørt om den flotte hannen som skulle være her så jeg ventet i spenning og jaggu dukket den opp. En flott type.Det ble litt til og fra lys utover dagen men du verden for et kaos det var utafor. Etter hvert dukket Skjære og Ekorn opp på myra og da hadde spurvene nok å terge på. Utrolige manøvreringer i høyt fart så det var ikke lett å være fotograf alltid.  
Her følger noe av de bildene jeg prøvde meg på i flukt. De 3 første er en serie. Utrolig at følgefokusen klarte det så bra. Litt hardt motlys.Vel, Moroa må jo ta slutt engang så dag ble kveld og Josten kom for å hente oss ut.
En stor takk til Jostein for gjestfriheten og de flotte opplevelsene jeg hadde denne dagen. Hadde det ikke vært for at han gidder å holde på med dette ville jeg sikkert ikke opplevd et slikt eventyr med spurvehauken.
Man vet jo ikke hvor lenge dette står på, så hvis noen har lyst å oppleve et slikt eventyr må de nok skynde seg.
tlf til Jostein : 90065976
11 kommentarer:

 1. Hei Svein Ove!

  En utrolig flott serie av hauken, stemningsfullt med morgenlyset.
  Her har det vært action og spenning hele dagen skjønner jeg, må ha vært en flott opplevelse.

  God helg!

  Frode.

  SvarSlett
 2. Hei Svein Ove!

  En flott opplevelse du formidler fra Dalen og spurvehauk mekka. Skulle gjerne vært der igjen. Fin variasjon i bildemateriellet ditt. Motlys, portretter og spennende fluktbilder. Baa jobba!

  SvarSlett
 3. Flotte bilder, ikke lett å plukke ut en favoritt men holder kanskje en knapp på de siste fluktbildene.
  morten

  SvarSlett
 4. Oi, det var mange fine bilder. Likte spesiellt godt de tre hvor den fly rett mot deg.

  SvarSlett
 5. Flotte portretter, motlysbilder og fluktbilder!
  En meget god og variert serie av spurvehauken :-)

  Mvh Rune Olsen

  SvarSlett
 6. Flott serie av hauken, sikkert en fin opplevelse. Jeg har ikke klart å fange denne på brikka enda...
  Får kun legge inn kommentar under anonym, vet ikke hvorfor?

  ottar
  http://ottarp.blogspot.com/

  SvarSlett
 7. Må si enig at turen verdt eneste dråpe og mega TEXAS for flere timer. Mange flotte bilder du fikk på denn turen. Nakke problemet, dansende hauken og siste vers er mine favoritter.

  mvh duy

  SvarSlett
 8. Veldig fin serie. Har sine spesielle kvaliteter alle sammen, men kanskje nr 5,9 og 12.

  SvarSlett
 9. Kjempe flotte bilder! Nydelig lys.

  SvarSlett
 10. Knallbilder Svein Ove!!!!
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 11. Fin serie med spurvehauk bilder, mye bra. likte best nr. 1 og de som flyr rett mot deg

  mvh
  Trond

  SvarSlett